Foodhall FoodExplore | Utrecht (The Wall)

Meneer Qui Inge en logo

Sinds kort is The Wall in Utrecht een restaurant rijker; FoodExplore. Sfeervol dineren met veel variatie zoals bij een foodhall en voor een aantrekkelijke all-in prijs (dus ook inclusief drankjes). Toen het nieuws in onze regio (Utrecht Leidsche Rijn) bekend werd, ging ik hen volgen op Facebook. En natuurlijk kon ik het niet laten om tijdens de soft opening meteen even langs te gaan en nieuwsgierig naar binnen te lopen. Tijdens deze soft opening hanteren zij een gereduceerde prijs. Het voordeel hiervan is dat het concept uitgeprobeerd wordt en door de kritische knelpunten te benoemen, kunnen zij deze nog vóór de officiële opening corrigeren.

entree
Entree

Bij binnenkomst merk je meteen dat de entree ruim en licht is. Natuurlijk ook vanwege de grote ramen aan de voorzijde. Daar werd ik opgevangen door o.a. Christiaan die (bleek achteraf) de gehele coördinatie op zich heeft. Hij verwelkomde mij hartelijk en ik mocht gerust door het restaurant lopen. Daar kwam een alleraardigste mevrouw aanlopen. En dat bleek één van de eigenaren te zijn, mevrouw Qiu, die mij meteen voorstelde aan haar man. Wat een vriendelijk en enthousiast stel! Mevouw Qiu leidde mij rond en vertelde over de toekomstige plannen van FoodExplore. Door deze service werd het mij duidelijk dat ik daar toch een keer wilde eten. Want 20 foodstands uit verschillende landen (Veggie en Dutchies moet nog open), groots, ruim, divers.. my kind of eating! En mijn besluit stond zeker vast nadat ik al die mooie foto’s op Instagram voorbij zag komen.

De eigenaar, meneer Qiu

Ik kan wel het hele ‘wie zijn wij en wat wij doen‘-verhaal hierachter vertellen, maar dat kun je ook terugvinden op hun website. Deze blog gaat over mijn persoonlijke ervaring, mijn review van dit restaurant. Afgelopen vrijdag (augustus 2017) heb ik een tafel voor vier personen gereserveerd. Ondanks de vriendelijke uitleg, was het voor mij al duidelijk hoe het concept in elkaar stak. Nadat wij ons drankje gehaald hadden (zeer uitgebreid assortiment fris, koffie, thee, bier en wijn), was het tijd om eerst een rondje te lopen, want IK wist al wat er allemaal was, de anderen nog niet.

Restaurant

Zoals je kunt zien, zijn de gangen zeer breed. Achter elke foodstand tref je 2 of 3 personeelsleden aan die achter elkaar het verse eten voor je bereiden. Van rib eye steaks tot langoustines, van wokken tot pizza, van poffertjes tot mezze’s en van salades tot soepen. Er is werkelijk VEEL te krijgen. Echter valt de nadruk op het Aziatische eten. En dan mis ik toch Koreaans en/of Vietnamees, maar ook Afrikaans, Indiaas of zelfs Zuid Amerikaans. Het valt mij meteen op dat de kwaliteit van het eten superb is. Het personeel is bijzonder vriendelijk, ook met het uitleggen van de gerechten. Wat vooral opvalt, is dat AL het personeel (wat ik gezien heb) van Aziatische afkomst is, ook bij de Italiaan en poffertjes 😉

Overzicht

Er is ook een uitgebreid dessert buffet en je kunt het niet verzinnen of ze hebben het. Je kunt je voorstellen dat het zelf scheppen van ijs voor de meeste kinderen een feestje was. Ja, want ook aan de kleintjes hebben ze gedacht; een hele grote speelruimte met verschillende soorten speelgoed. En de wc’s, ja sorry… vind ik toch wel HEEL belangrijk, zeker voor zo’n groot restaurant en drukke bezetting; spik en span. Dan merk je dat er op diverse details gelet wordt. De inrichting van het restaurant is heel divers. Er zijn verschillende stijlen van inrichting en dat maakt de enorm grote ruimte erg gezellig. Er zijn tafels voor met z’n tweeën, voor vier personen, je kunt met een groep komen en voor hele grote groepen zijn er zelfs nog half afgesloten ruimtes waar je met z’n allen kunt zitten. Zelfs een verhoogd terras met (kunst)gras tref je er aan!

Bar

En als je zin hebt in een lekker drankje (bier en wijn is al bij de prijs inbegrepen) dan kun je o.a. bij Jacky wat bestellen. Ook de bar is ruim van opzet en erg sfeervol. Ik heb begrepen dat er binnenkort ook diverse cocktails beschikbaar zullen zijn! Njammie. En ja.. wij boften (ze hadden in de middag een korte les in cocktails maken gevolgd).. wij kregen een Gin Tonic en ik moet zeggen; de glazen waren wel ERG groot. Je kon daar met gemak met z’n tweetjes uit drinken (bij wijze van spreken). Maar het was HEERLIJK, zonder twijfel!

Gin Tonic cocktail

Het concept voor jarigen bijvoorbeeld; dat is toch geweldig! Dat is echt een feestje waard.

concept
Concept

Overall ervaring… wij hebben van deze avond met veel eten (pff.. veel teveel) erg genoten en ja, er waren wat kritische noten wat ik met Christiaan deelde. Hopelijk kunnen ze daar wat mee in de toekomst. Ik hoop dat ze flink aan de marketing kant bezig gaan; ondanks hun A1 positie langs de A2, zijn ze vanaf de snelweg niet zichtbaar. En ze zullen ook rekening moeten houden met enkele concurrenten in de omgeving, maar dat maakt het juist extra spannend! Het restaurant is rolstoelvriendelijk en voor gezinnen is er voor elk wat wils verkrijgbaar. Ze verwachten dat eind september de officiële opening zal zijn. Al met al een goede aanwinst op het gebied van horeca in Leidsche Rijn!

Ga ik nog eens eten bij FoodExplore? Zeker!
Raad ik FoodExplore anderen aan? Absoluut!

Ik wens hen alleen heel veel succes toe en … tot ooit!

Wat: Foodhall FoodExplore
Waar: Hertogwetering 195, Utrecht (The Wall; boven Toys XL)
Openingstijden: Maandag t/m donderdag 16:30 tot 22.00 uur | Vrijdag t/m zondag: 16:30 tot 22.30 uur (open in de middagen; volgt). Tijdens feestdagen kunnen de tijden afwijken.
Kosten: tot 31 augustus 2017 €25 / 2 uur. Vanaf 1 september  €33,50 / €38,50 / €43,50 ( p.p., voor 2, 3 of 4 uur). Prijzen in het weekend en op feestdagen hoger. Kinderen tot 12 jaar gereduceerd tarief, tot 2 jaar gratis.
Parkeren: gratis (eerste 2 uur; daarna € 0,50 per half uur)

p.s
Met 900 plekken (ik zei toch al, het is GROOT!) kunnen ze zeker nog heel wat full- en parttimers gebruiken in diverse functies. Dus mocht je iemand weten; vanaf 16 jaar kun je al
solliciteren.

 

** UPDATE 30-09-2017 **

Op donderdag 28 september jl. was ik genodigde bij de officiële opening. Er waren een aantal prominente gasten aanwezig, waaronder de architect en de Gemeente Utrecht. Na het doorknippen van het lint door de heer en mevrouw Qui…

het doorknippen van het lint als officiele opening
De officiële opening

… de sabrage van de Champagne flessen!

het sabreren van twee flessen chapagne
Santé, Bonheur… CHAMPAGNE!!!

Volgens mij brengt het geluk als de kurk nabij je voeten valt (bof ik even!)

kurk van de champagne fles nabij voeten
Kurk van de Champagne fles

Na de opening werden de buffetten geopend en was het puur genieten. Dit keer met live muziek wat de sfeer goed deed. Het was een genot om trio One Two Thyrza (lounge/jazz) te horen. Wat mij betreft een absolute aanrader!

de band one two thyrza lounge and jazz
One Two Thyrza

Ook dank aan Derav voor de heerlijke hapjes en de goede zorgen tijdens deze avond!

gepresenteerde amuses door Deraf personeelslid
Amuses

Beste meneer en mevrouw Qui (Christiaan en het gehele team); ik wens jullie heel veel succes toe voor de toekomst en dat FoodExplore nog lang aan deze kwaliteit mag voldoen!

hantekening inge bergakker

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *