Mijn rarigheden… op het gebied van eten

Ik dacht bij mezelf ‘gelukkig heb ik geen rarigheden’. In ieder geval niet op het gebied van eten.. Mijn dochters lachten zich rot. Behalve dat ik af en toe ‘raar‘ kan zijn of doen in hun hun ogen, bleek niets minder waar.  Het zou mij echter helemaal niets verbazen als velen een rarigheid hebben op dit gebied; de één moet een glaasje wijn drinken tijdens het koken, de ander gebruikt een specifieke brand of zet keiharde muziek op en zo kan ik nog even doorgaan.

Wij hebben toch een paar hele specifieke items gevonden. De lijst zal vast nog wel groeien, ben ik bang. Alleen de lijst hoop ik. Ik groei al genoeg (ja, een stukje zelfspot hoort erbij hoor!).

1. Zodra ik ga koken, hang ik de keukenhanddoek aan mijn rechter broekzak. Zo kan ik constant mijn handen afdrogen/-vegen. Ik was nl. nogal vaak mijn handen tijdens het koken.

2. Een donkerbruine boterham met belegen kaas vind ik superlekker. Lekkerder wordt het als je ook nog een paar druppeltjes Maggi erop doet. Hmmmm….

3. Hoe ongelofelijk lekker ze er ook uitzien (en schijnbaar smaken), ik krijg ze niet weg; oesters. En dat terwijl De Oesterkoning ze zo charmant presenteert! … (zucht)…

oesters van de oesterkoning
Guido Bindels | De Oesterkoning

4. Kippenvoetjes kluiven.. nee, niet de poot, de voetjes waar de nageltjes aan gezeten hebben. In Suriname noemen we ze fowroe foetoe of kippie foetoe. Bij de Chinese dimsum bestel ik altijd. Daar heet het Fong Tjauw. Overigens, dimsum eet ik het liefst bij mijn favoriete Chinese restaurant in Utrecht; Paradijs op de Vredenburg. Aanrader!

5. Ik kom uit een Indisch nest en vanuit huis is het zeker niet raar; warm eten als ontbijt. Dat kan (saoto)soep zijn tot nasi/bami van de vorige dag. Maar ook pannenkoeken of zelfs tosti’s. Lekker! Zelfs mijn dochters kijken vreemd naar mij als er een keertje brood met beleg op tafel staat.

En.. heb ik nog meer rarigheden? Vast wel, maar zo krijg je al een aardig beeld van mij. Toch?

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren